Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika italštiny 1 (KRI / DID1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRI / DID1 - Didaktika italštiny 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program je zaměřen na definici pojmů, vývoj metodických směrů, cíle výuky, didaktické a metodické principy vyučování cizím jazykům, roli učitele ve výuce a autonomii žáka. Zvláštní pozornost je pak věnována jazykovým prostředkům a nácviku základních řečových dovedností, komunikativní kompetenci, organizačním formám vyučování a typům vyučovacích hodin, učebnicím italského jazyka, práci s audiovizuálními prostředky, aktivizaci žáků a aktualizaci učiva, typologii cvičení. Dále se pozornost rovněž soustřeďuje na problematiku chyby, kontrolu, zkoušení, hodnocení a klasifikaci.

Získané způsobilosti

Orientace v dostupných studijních materiálech, využití konkrétních jazykových her ve výuce italské gramatiky.

Literatura

Hendrich, J. a kol. Didaktika cizích jazyků. Praha: SPN, 1988. Balboni, P. E. Didattica dell italiano a stranieri. Bonacci, Roma, 1994. Balboni, P. E. Dizionario di glottodidattica. Guerra Edizioni, Perugia, 1999. Balboni, P. E., Porcelli, G. Glottodidattica e Universit?. La formazione del professore di lingue. Liviana Editrice , 1991. Balboni, P. E. Grammagiochi: per giocare con la grammatica. Bonacci, Roma, 1999. Ciliberti, A. Manuale di glottodidattica. La Nuova Italia, 1994. Porcelli, G. Principi di glottodidattica. La Scuola, 1994.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, vypracování referátu a jeho prezentace na předem zvolené téma.

Garant

Mgr. Martina Pračkeová

Vyučující

Mgr. Martina Pračkeová