Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Další románský jazyk (italština) 4 (KRI / DRJ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRI / DRJ4 - Další románský jazyk (italština) 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Gramatické jevy:1. Podmiňovací způsob přítomný a minulý; minulý infinitiv; prima di/dopo.2. Stupňování adjektiv a adverbií; imperativ.3. Neosobní slovesné tvary: occorre, basta, bisogna.4. Konjunktiv přítomný a minulý.5. Faktitivní vazby; dvojí rod některých substantiv; dělivý člen.Konverzační témata a rozvíjení komunikativních dovedností v italštině:1. Život na venkově a ve městě; rodina.2. Jednání na úřadech; cestování.3. Bydlení; návštěva baru, restaurace.4. Lidské tělo; u lékaře.5. Volný čas, koníčky.

Získané způsobilosti

Student si zdokonalí schopnost domluvit se italsky v běžných denních situacích a osvojí si schopnost vyjádřit se v běžném písemném projevu.

Literatura

J. Janešová. Italština pro samouky. Leda, Praha. V. Pospíšilová, M. Ferrarová, E. Ferrarová. Učebnice současné italštiny, 1. díl. Computer Press, Brno, 2008. A. Tanzini. Giochiamo in italiano : cruciverba, rebus e giochi vari per imparare l italiano divertendosi . Firenze, 2003. A. Chiucchi?, F. Minciarelli, M. Silvestrini. In italiano. Guerra, Perugia.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, příprava na každou hodinu.U zkoušky se prověřuje znalost probrané látky.

Garant

Mgr. Lenka Kováčová

Vyučující

Bc. Kristýna JaškováMgr. Lenka Kováčová