Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Italské reálie v angličtině 2 (KRI / ICS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRI / ICS2 - Italské reálie v angličtině 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Morfologie italského území2. Klima3. Životní protředí, chráněné oblasti4. Soudnictví a mocenské složky5. Tajné organizace6. Fašismus a jeho dědictví7. Sociální systém8. Italská hudba9. Církev10. Italská ekonomie11. Mezinárodní obchod12. Italská mentalita

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní informace o Itálii, zejména té současné. Bude se orientovat se v italských institucích, v italské mentalitě, pozná na jedné straně ekonomické a společenské struktury Itálie, na druhé straně teritoriální vlastnosti Itálie a její přírodní bohatství.

Literatura

Atlante storico. Milano: Garzanti, 1997. J. Špička. Italské reálie. Fraus, Plzeň, 2004. Bracalini, R. L Italia prima dell Unit? (1815-1860). Biblioteca Universale Rizzoli, Milano, 2001. Procacci, G. Storia degli italiáni. Laterza, Bari, 1968. Bocca, G. Storia della Repubblica italiana. Rizzoli, Milano, 1982. Marando, A. I partiti politici dell Italia unita. Lucarini, Roma, 1991. Stramaccioni, A. Storia dell Italia contemporanea, 1861-2005. Edimond, Citt? di Castello, 2005. Sapelli, G. Storia economica dell Italia contemporanea. Bruno Mondadori, Milano, 2008. Milani, G. I comuni italiáni. Laterza, Roma, 2009. De Mauro, T. La cultura degli italiani. Laterza, Roma-Bari, 2010. Angiolini, F. Storia degli antichi stati italiáni. Laterza, Roma, 2006.

Požadavky

Účast na přednáškách a seminářích, četba zadaných literárních a odborných textů, příprava na zkoušku, referát, vyhovění u zkoušky.

Garant

doc. Mgr. Jiří Špička, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Pavlíček, Ph.D.