Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Latina 2 (KRI / LAR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRI / LAR2 - Latina 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Substantiva 4.-5. deklinace2. Osobní, přivlastňovací a zvratná zájmena3. Číslovky, předložky, předpony4. Konjunktiv préz. a impf. slovesa esse a složenin5. Konjunktiv préz. a impf. sloves 1.-4. konjugace6. Účelové věty7. Deponentní slovesa8. Akusativ s infinitivem9. Nominativ s infinitivem10. Procvičování překladu jednoduchých textů

Získané způsobilosti

Student si osvojí pokročilejší znalost latiny, která mu dovolí hlouběji poznat gramatickou strukturu latiny a uvědomit si souvislosti mezi latinou a románskými jazyky, bude schopen vyhledávat v latinsko-českém slovníku a překládat jednoduché latinské texty.

Literatura

Špaňár, J. Latina pro gymnázia. Praha: SPN, 1966. Kuťáková, E. Latina I. Praha: UK, 1994. Bartoněk, A. Latina pro FF. Brno: MU, 1990. J.Pražák, F.Novotný,J.Sedláček. Latinsko-český slovník. Praha, 1935. Seinerová, V. Cvičebnice latiny pro střední školy. Praha: Fortuna, 2000. Fürst, K. Latinská cvičebnice. Praha: I. L. Kolber, 1934. Jiří Šubrt. Římská literatura. Praha, 2005. ISBN 9788072980956.

Požadavky

Účast na cvičeních, domácí příprava a opakování, aktivní účast na cvičeních, vyhovění zápočtovému testu.

Garant

doc. Mgr. Jiří Špička, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eva Skříčkovádoc. Mgr. Jiří Špička, Ph.D.