Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika vědecké práce (KRI / MVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRI / MVP - Metodika vědecké práce, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní nástroje pro studium italianistiky (mezinárodní)2. Základní nástroje pro studium italianistiky (české)3. Vyhledávání v katalozích4. Vyhledávání v elektronických databázích5. Odborné edice a časopisy6. Etická pravidla při práci se zdroji7. Technická pravidla při práci se zdroji8. Kompozice odborného textu9. Formální úprava odborného textu10. Práce s korpusy11. Práce s archivními meteriály12. Práce v terénu a s respondenty

Získané způsobilosti

Student se seznámí s metodologií vědecké práce a s formálními náležitostmi odborného textu. Naučí se vyhledávat informace a pracovat se zdroji a citovat je.

Literatura

V. De Caprio, S. Giovanardi. I testi della letteratura italiana, Vol. 4. Einaudi, Torino , 1994. G. Benedetti. Il romanzo del Novecento. Garzanti, Milano , 1971. Guglielmi, G. La prosa italiana del novecento II. Einaudi, Torino, 1998. Ferroni, G. Profilo storico della letteratura italiana. Einaudi. Torino, 1992. Marchi, M. Vita scritta di Italo Svevo. Firenze: Le Lettere, 1998. Giovannetti, P. La letteratura italiana moderna e contemporanea, guida allo studio. Carocci, Roma, 2001. Casadei, A., Santagata M. Manuale di letteratura italiana medievale e moderna. Laterza, Roma-Bari, 2007. Petronio, G. Racconto del Novecento letterario in Italia. Laterza, Roma-Bari, 1994. Bonacchi Gazzarrini, G. Introduzione critico-bibliografica alla letteratura italiana antica e moderna. Giuntina, Firenze, 1984. Parisi, G. Questionario di letteratura italiana moderna e contemporanea, Autori e correnti, profili - schede critiche ? sintesi. Bari, Ladisa, 1988.

Požadavky

Účast na přednáškách a seminářích, četba zadaných literárních a odborných textů, vyhovění u zápočtu.

Garant

doc. Mgr. Jiří Špička, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jiří Špička, Ph.D.