Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná komunikace v italštině (KRI / OKI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRI / OKI - Odborná komunikace v italštině, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Odborný (naučný) styl v systému funkčních stylů spisovného jazyka. Základní znaky naučného stylu. Národní jazyk vs. angličtina jako lingua franca odborné komunikace. Italština v odborné komunikaci. Interkulturní aspekt při psaní odborného textu.- Žánr, jeho vyčlenění. Žánry, jimiž se zprostředkovávají vědecké a odborné informace (diplomová práce, dizertace, vědecký článek a jeho konstitutivní časti, abstrakt, odborný posudek, přednáška).- Syntaktická výstavba odborného textu.- Odborná lexika.- Členění textu (horizontální, vertikální). Grafické útvary písemného projevu. Odstavec.

Získané způsobilosti

Smyslem předmětu, je posílit textovou a stylovou kompetenci studentů. Předpokládaným výstupem je schopnost účastníků kurzu analyzovat i tvořit odborné texty dle přesného nastavení komunikačních parametrů.

Literatura

Serianni, L. (2003). Italiani scritti. Bologna: Il Mulino. Bruni, F. et al. (1998). Manuale di scrittuara e comunicazione. Bologna: Zanichelli. Petr, F. (1929). Olejomalba a enkaustika. Praha: Peometheus.

Požadavky

Účast na přednáškách a seminářích, četba zadaných literárních a odborných textů, příprava na zkoušku, vyhovění u zkoušky.

Garant

Mgr. Katarína Klimová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Katarína Klimová, Ph.D.Mgr. Olga Usenko