Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současný italský jazyk (KRI / SIJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRI / SIJ - Současný italský jazyk, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- vliv angličtiny na současný italský jazyk, anglicismy, jejich rozsah a frekvence v slovní zásobě současné italštiny, postoj jazykovědců a institucí k tomuto fenoménu;- problematika tvoření ženského rodu označení profesí, atd.;- vybrané otázky italské sociolingvistiky;- jazyk a média, komunikace na internetu (jazyk SMS);- jazyk reklamy

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s trendy projevujícími se v současném italském jazyce v kontextu sociálně-politického a interkulturního pozadí.

Literatura

Pistolesi, E. (2004). Il parlar spedito. L?italiano di chat, e-mail e SMS. Padova: Esedra. Dardano, M., Frenguelli, L. (2008). L´italiano d´oggi. Roma: Aracne. Antonelli, G. (2007). L?italiano nella societ? della comunicazione. Bologna: Il Mulino. Arcangeli, M. (2008). Il linguaggio pubblicitario. Roma: Carocci. Arcangeli, M. (2005). Lingua e societ? nell?era globale. Roma: Meltemi. Beccaria, G.L. (2006). Per difesa e per amore. La lingua italiana oggi. Milano: Garzanti. D´Agostino, M. (2007). Sociolinguistica dell?Italia contemporanea. Bologna: Il Mulino.

Požadavky

Účast na přednáškách a seminářích, četba zadaných textů, příprava na zkoušku, vyhovění u zkoušky.

Garant

Mgr. Francesco Bianco, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Francesco Bianco, Ph.D.Mgr. Katarína Klimová, Ph.D.