Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Portugalský a brazilský film 2 (KRP / FMPB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / FMPB2 - Portugalský a brazilský film 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Druhý cyklus vybraných portugalských, případně brazilských celovečerních filmů, jehož účelem je rozšíření kulturních znalostí a prohloubení schopnosti porozumět projevu rodilých mluvčí. Tématem je současnost Portugalska / Brazílie.

Získané způsobilosti

Student si rozšíří kulturní znalosti z oblasti portugalských a brazilských reálií a prohloubí si schopnost porozumět projevu rodilých mluvčí.

Literatura

Costa, J. B. da. História do cinema. Lisabon: Imprensa Nacional - Casa da Moeda, 1991. Coll. The Oxford History of World Cinema. New York: Oxford University Press, 1996. Avellar, J. C. Literatur im Brasilianischen Film/Brazilian Cinema and literature/Cinema e literatura no Brasil. Sao Paulo: Câmara Brasileira do Livro, 1994. Bahia, B. et al. 30 Anos de Cinema e Festival: A história do Festival de Brasília do Cinema Brasileiro. Brasília: Fundaçao Cultural do Distrito Federal, 1998.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.