Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář portugalštiny 6 (KRP / J4SP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / J4SP2 - Jazykový seminář portugalštiny 6, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka je zaměřena na opakování a prohlubování znalostí z gramatiky prostřednictvím gramatických cvičení a na jejich aplikaci v psaném a mluveném projevu.Důraz je kladen zejména na písemný projev (psaní esejů atd.) Konverzační témata - diskriminace, postavení žen, vzdělání.

Získané způsobilosti

Student se zdokonaluje v prvé řadě v písemném projevu - důraz je kladen na schopnost zformovat souvislý text většího rozsahu, myšlenkově i formálně koherentní.

Literatura

Avelar, A. Lusofonia. Lisboa: Lidel, 1996. Jindrová, J. Portugalština. Praha: Leda, 2001. Havlíková, M. Portugalština pro samouky. Praha: Leda, 2003. Havlíková, M. - Jindrová, J. Portugalština pro samouky. Praha, 1991. Coimbra, I. Portugues sem Fronteiras III. Lisboa: Lidel, 1991.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

Mgr. Petra Svobodová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.Mgr. Kateřina Ritterová, Ph.D.Mgr. Antonio Fernando Santos CostaMgr. Petra Svobodová, Ph.D.