Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Portugalská konverzace 4, II (KRP / K4P2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / K4P2 - Portugalská konverzace 4, II, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět doplňuje Jazyková cvičení z port. 4, II. Zaměřuje se na procvičování obtížnějších gramatických jevů (konjunktivy, frazeologie?) na základě učebnice Portugues sem Fronteiras 3. Důraz je kladen na vytváření slovní zásoby k novým konverzačním tématům. Pozornost je věnována také analýze doplňkových textů převážně publicistického stylu a následné diskusi na dané téma. Práce směřuje k přípravě na komplexní zkoušku (KZKP3).Témata: ekologie, sociální problémy.

Získané způsobilosti

Student je schopen prakticky aplikovat obtížnější gramatické jevy v konkrétních konverzačních situacích. S pomocí slovníku dokáže porozumět běžným textům portugalského tisku. Osvojí si slovní zásobu v rámci nových témat převážně z oblasti portugalských reálií (školství, zdravotnictví, administrativní či politický systém v Portugalsku).

Literatura

Tavares, A. - Malcata, H. A Actualidade em Portugues. Lisboa: Lidel, 2004. Coimbra, I. - Coimbra O. Mata. Portugues sem Fronteiras 3. Lisabon: LIDEL, 1998. Avelar, A. Lusofonia - Curso Avançado de Portugues, Língua Estrangeira. Lisabon: LIDEL, 1999. Silva, J. Dias da. Vamos Aprender Portugues 2. Lisabon: Plátano Editora, 1995.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.Mgr. Antonio Fernando Santos CostaMgr. Petra Svobodová, Ph.D.