Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Brazilská kultura 4 (KRP / KB4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / KB4 - Brazilská kultura 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět, který navazuje na Reálie Brazílie, je zaměřen na prohloubení znalostí o současné Brazílii z oblasti umění (výtvarné umění, architektura, hudba, film?), ale také různých sfér společenského života (sport, školství, náboženství, sociální problematika, životní prostředí). Pozornost je konkrétně věnována regionu Jih.

Získané způsobilosti

Kromě nových poznatků z vybraných oblastí brazilské kultury by studenti na konci tohoto kurzu měli lépe rozumět moderní brazilské společnosti, její kultuře a způsobu života.

Literatura

Coll. Almanaque Abril. Sao Paulo: Editora Abril, 2009. Hampl, Z. Antologie portugalských textů III (Brazílie). Praha: UK, 1972. Tavares, Odorico. Bahia - Imagens da Terra e do Povo. Rio de Janeiro. Coelho, M. de A. Geografia do Brasil. Sao Paulo: Moderna, 1990. Staden, H. Dvě cesty do Brazílie. Praha: Titanic, 2000. Lévi-Strauss, C. Smutné tropy. Praha: Odeon, 1966. Stingl, M. Černí bohové Ameriky. Praha: Svoboda, 1992. Ligiéro, Z. Iniciaçao ao Candomblé. Rio de Janeiro: Record, 1998.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.