Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z port. psaných lit. 4 (KRP / KLP4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / KLP4 - Vybrané kapitoly z port. psaných lit. 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka doplňuje předměty Portugalská a Brazilská literatura. Konkrétním tématem je současná brazilská próza. Je věnována autorům a dílům, kterým se pro nedostatek času nedostalo patřičné pozornosti. Semináře se zaměřují na textovou analýzu úryvků děl. Předmět je možno částečně orientovat i jako přípravu k diplomové práci z literární oblasti.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s novými autory a texty portugalské a brazilské literatury, případně portugalsky psaných afrických literatur. Je veden k diskusi a samostatnému přístupu při interpretaci textů.

Literatura

Picchio, L. S. Dějiny brazilské literatury. Praha: Torst, 2006. Saraiva, A. J. - Lopes, Ó. Dějiny portugalské literatury. Praha: Odeon, 1972. Ferreira, M. Literaturas africanas de expressao portuguesa I, II. Lisabon: Diversos, 1986. Bosi, A.:. Histéria concisa da Literatura Brasileira. Sao Paulo: Cultrix, 1997. Saraiva, A. J. - Lopes, Ó. História da literatura portuguesa. Porto: Porto Editora, 2008.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.