Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z portugalské lit. 4 (KRP / KLPO4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / KLPO4 - Vybrané kapitoly z portugalské lit. 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka doplňuje předmět Portugalská literatura. Je věnována autorům a dílům, kterým se pro nedostatek času nedostalo patřičné pozornosti. Konkrétním tématem tohoto kurzu je tvorba portugalských autorů první poloviny 20. století. Semináře se zaměřují na textovou analýzu úryvků děl. Předmět je možno částečně orientovat i jako přípravu k diplomové práci z literární oblasti.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s novými autory a texty portugalské a brazilské literatury, případně portugalsky psaných afrických literatur. Je veden k diskusi a samostatnému přístupu při interpretaci textů.

Literatura

Picchio, L. S. Dějiny brazilské literatury. Praha: Torst, 2006. Saraiva, A. J. - Lopes, Ó. Dějiny portugalské literatury. Praha: Odeon, 1972. Ferreira, M. Literaturas africanas de expressao portuguesa I, II. Lisabon: Diversos, 1986. Bosi, A.:. Histéria concisa da Literatura Brasileira. Sao Paulo: Cultrix, 1997. Saraiva, A. J. - Lopes, Ó. História da literatura portuguesa. Porto: Porto Editora, 2008.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.