Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Brazilská literatura 2 (KRP / LB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / LB2 - Brazilská literatura 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět prohlubuje látku probranou v dosavadních přehledech brazilské literatury (ULPB, BL), přičemž se zaměřuje na literární vývoj od modernismu ve 20. století do současnosti. Důraz je kladen na podrobný rozbor vybraných textů nejvýznamnějších autorů daného období v originále.

Získané způsobilosti

Student se podrobně seznámí s hlavními tendencemi ve vývoji brazilské literatury od počátků v 16. stol. do počátků modernismu ve 20. stol. Měl by být schopen definovat základní pojmy provázející určitý literární kontext a propojit literární otázky s problematikou kulturně-historickou. Měl by zařadit konkrétního autora do tohoto kontextu a obecně charakterizovat jeho tvorbu, stejně jako podrobně analyzovat vybrané texty. Je veden k diskusi a samostatnému přístupu při interpretaci textů.

Literatura

Picchio, L. S. Dějiny brazilské literatury. Praha: Torst, 2006. Bosi, A.:. Histéria concisa da Literatura Brasileira. Sao Paulo: Cultrix, 1997. Moisés, M. Literatura portuguesa através dos textos. Sao Paulo: Cultrix, 2004. Amora, A. S. Dějiny brazilské literatury. In: Dějiny literatur Latinské Ameriky. Praha: Odeon, 1966. Ribeiro, M. A.:. Literatura Brasileira I, II. Lisboa: Universidade Aberta, 1994. Kol. autorů. Slovník spisovatelů Latinské Ameriky. Praha: Libri, 1996.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.PhDr. Zuzana Burianová, Ph.D.