Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překl. cv. z port. 6 (KRP / PCVP6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / PCVP6 - Překl. cv. z port. 6, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář je zaměřen na aplikaci teoretických poznatků na konkrétní problémy, funkční styly. Důraz je kladen na pragmalingvistické jevy a jejich překládání do českého jazyka. Dosažení adekvátnosti odpovídajícími stylistickými a lingvistickými prostředky. Pozornost je věnována především literárnímu překladu prózy i poezie a překladu hudebnímu.Problematika překládání uměleckých textů.

Získané způsobilosti

Student se zdokonaluje v převodu textů především literárního a hudebního charakteru z portugalštiny do mateřského jazyka.

Literatura

Levý, J. České teorie překladu I a II. Praha: Ivo Železný, 1996. Levý, J. Umění překladu. Praha: Panorama, 1983. Kufnerová, Z. Čtení o překládání. Praha: H&H, 2009. Pechar, J. Otázky literárního překladu. Praha: Československý spisovatel, 1986. Kufnerová, Z. et al. Překládání a čeština. Praha: H&H, 1994.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

Mgr. Kateřina Ritterová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Ritterová, Ph.D.