Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Portugalská konverzace 4 (KRP / PK4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / PK4 - Portugalská konverzace 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět doplňuje Jazyková cvičení z port.4, III. Soustředí se na prohlubování slovní zásoby k vybraným konverzačním tématům prostřednictvím analýzy textů různých stylů a registrů. Důraz je kladen na diskusi na aktuální témata. Pozornost je věnována také brazilské portugalštině. Konverzační témata - aktuální politická situace v Portugalsku a Brazílii.

Získané způsobilosti

Student získává schopnost porozumět jazykově a obsahově náročnějším textům stejně jako diskutovat na aktuální společenská témata. Osvojí si slovní zásobu v rámci nových témat z oblasti portugalských a brazilských reálií.

Literatura

Tavares, A. - Malcata, H. A Actualidade em Portugues. Lisboa: Lidel, 2004. Néry-Plch, F. - Špánková, S. - Burianová, Z. Portugalština pro pokročilé. Brno: AP, 2006. Lima, E. Eberlein. Portugues Via Brasil (Um Curso Avançado Para Estrangeiros). Sao Paulo: EPU, 2006.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

Mgr. Antonio Fernando Santos Costa

Vyučující

Dr. Joaquim RamosMgr. Antonio Fernando Santos Costa