Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie Portugalska 1 (KRP / RP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / RP1 - Reálie Portugalska 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student si rozšíří všeobecné povědomí o Portugalsku. Získá podrobnější informace především o portugalských regionech a jejich nejdůležitějších městech a turistických památkách.

Získané způsobilosti

Student získá podrobnější přehled o zeměpise Portugalska a zdokonalí se v orientaci v mapě (hlavní řeky, pohoří atd.), což ho připraví na případnou průvodcovskou činnost.

Literatura

Ferreira, A. Elementos de Economia Portuguesa. Lisboa: Departamento de Língua e Cultura Portuguesa. Ferreira, A. Geografia de Portugal. Lisboa: Departamento de Língua e Cultura Portuguesa. Almeida, A. Portugal - Patrimómio. Vol. I -V. Rio de Mouro: Printer Portuguesa, 2007. Portugalsko, Madeira a Azory. Praha: Ikar, 2005. Hala, A. Úvod do dějin a kultury Portugalska. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1987.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

Mgr. Petra Svobodová, Ph.D.

Vyučující

Dr. Joaquim RamosDr. Joaquim Ramos