Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přípravný kurz pro zkoušku DELE (KRS / DELE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / DELE2 - Přípravný kurz pro zkoušku DELE, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení je zaměřeno na procvičování všech pěti disciplín, ze kterých se zkoušky DELE skládají:1. Porozumění čtenému textu2. Písemný projev3. Poslechová cvičení4. Gramatika5. Slovní zásoba a ústní částV tomto kurzu se klade důraz na jednotlivé jevy, které jsou obzvláště obtížné pro české studenty španělštiny: použití a systematizace členu ve všech jazykových situacích, minulé časy, konjunktiv apod. Ve většině případů se jedná o složité jevy, ve kterých studenti během studia opakovaně chybují a které rovněž představují hranici mezi studenty schopnými a neschopnými absolvovat zkoušky DELE C1 a C2. V semináři je uplatněn komunikativní přístup podle principů Institutu Cervantes, jediné instituce, která pořádá tyto oficiální zkoušky jménem španělského Ministerstva školství.

Získané způsobilosti

Upevnění kompetencí společných referenčních úrovní C1 a C2, aby studenti mohli složit oficiální zkoušky španělštiny jako cizího jazyka DELE.

Literatura

Alzugaray, P., Barrios, M. J., Bartolomé, P. Preparación al Diploma de Espanol. Nivel Intermedio, C2. Madrid, 2007. VVAA. Sueňa 4. Libro del alumno C1. Madrid, 2007. VVAA. Espaňol Lengua Viva 4. Libro del alumno. Salamanca, Madrid, 2008.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na cvičeních2. příprava na každou hodinu

Garant

Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Daniel Esparza, Ph.D.Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.