Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika španělštiny 2 (KRS / DID2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / DID2 - Didaktika španělštiny 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu budou probírány následující tematické bloky:1. Dějiny španělského vzdělávacího systému2. Metodologické přístupy a didaktické modely v průběhu historie3. Psycholingvistika a její vztah k didaktice cizích jazyků4. Výhody komunikativního přístupu a jeho uplatnění v praxi5. Pojmy error, falta a interlengua.6. Jazyková interference ve výuce španělštiny pro Čechy7. Literatura, divadlo a kinematografie ve výuce španělštiny8. Výuka jazyků ve 21. století

Získané způsobilosti

1. Pochopení metodologických přístupů a didaktických modelů v průběhu historie.2. Pochopení principů psycholingvistiky a jejího vztahu k didaktice cizích jazyků.3. Schopnost pracovat s terminologií didaktiky ve španělštině.4. Schopnost učit španělsky podle principů komunikativního přístupu.

Literatura

Suso López, J., Fernández Fraile, M. E. La didáctica de la lengua extranjera. Granada, 2001. García, J. E., Arribas, D., Uriel, E. J. La conciencia linguística en la enseňanza de lenguas. Barcelona, 2007. Marco común europeo de referencia para las lenguas: aprendizaje, ensenanza, evaluación. Madrid, 2002. Instituto Cervantes. Plan Curricular del Instituto Cervantes. Madrid: Instituto Cervantes, 1994.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na cvičeních a přednáškách2. příprava na každou hodinu 3. referát / prezentace

Garant

Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.