Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cv. ze šp. 1, I (KRS / J1S1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / J1S1 - Jazyková cv. ze šp. 1, I, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu budou probírány následující tematické bloky:1. Slovní zásoba: vlastnosti člověka a ustálená spojení se slovesy ser a estar, dopravní prostředky a domov, povolání2. Gramatika: slovesa ser a estar podrobně, neosobní vazby, minulé časy v indikativu (I), plusquamperfektum, slovesa a jejich použití s předložkami časovými, budoucí čas (jednoduchý a složený), kondicionál (jednoduchý a složený), souslednost časová (budoucí čas a kondicionál), budoucí čas v indikativu /vazba slovesa ir a + infinitiv, úvod do konjunktivu (jednoduché věty), vyjádření pochybnosti a pravděpodobnosti, vyjádření přání3. Pravopis a písemný projev: pravidla přízvuku a diakritika (I), vyprávění4. Reálie: rozdíly mezi Španělskem a Latinskou Amerikou, jídlo a tradiční umění

Získané způsobilosti

Upevnění kompetencí společné referenční úrovně B1 a získání úrovně B2:- Čtení: porozumění textům, které obsahují slovní zásobu často užívanou v každodenním životě, nebo vztahující se k popisům událostí, pocitům a přáním v osobních dopisech.- Písemný projev: zvládnutí jednoduchých souvislých textů na témata, která studenti dobře znají, včetně osobních dopisů

Literatura

Morena, C. Avance - curso de espaňol. Moreno Concha, Martina Tuts. Curso de perfeccionamiento. Hablar, escribir y pensar en espaňol. Madrid: SGEL, 1991. Castro, F. - Rosa, S. Ven - 3, espaňol lengua extranjera.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na cvičeních2. příprava na každou hodinu

Garant

Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.

Vyučující

Bc. Fabiola Cervera GarcésMgr. Daniel Esparza, Ph.D.Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.Mgr. Víctor Manuel Medialdea PérezMgr. Radim Zámec, Ph.D.