Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení ze šp. 1, II (KRS / J1S2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / J1S2 - Jazyková cvičení ze šp. 1, II, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka je zaměřena na zvládnutí nadstavbových jevů šp. gramatiky, probíhá převážně ve španělštině a gramatické poznatky jsou procvičovány zejména v překladových cvičeních dále v doplňovacích cvičeních. Cílem je bezchybná komunikace a prohloubení lexika, gramatických jevů a stylistických odlišností v tématických okruzích určených pro konverzační a jazyková cvičení. Doplněno videem (kazety k učebnicím uvedeným v bibliografii, šp. filmy, se kterých jsou vybrány typické dialogy) šp. televizí(zprávy, dokumentární pořady, reklama) a časopisy, novinovými články (El País, ABC, National Geographic en espanol). Dále nahrávky pořízené při lingvistickém výzkum z různých částí Španělska: Andalusie, Galicie, Barcelona a ze zemí Latinské Ameriky: Mexiko, Guatemala, Peru. Doplňující část je určena pro rozvíjení co nejširší slovní zásoby studentů, z co nejrozmanitějších zdrojů a pro upevňování znalosti gramatiky a její aktivní používání v praxi.

Získané způsobilosti

Zvládnutí látky v rozsahu specifikovaném v cílech předmětu.

Literatura

VV.AA. Suena 3. Cuaderno de ejercicios. Madrid: Anaya, 2007. VV.AA. Suena 3. Libro del alumno. Madrid: Anaya, 2007. Morena, C. Avance - curso de espaňol. Moreno Concha, Martina Tuts. Curso de perfeccionamiento. Hablar, escribir y pensar en espaňol. Madrid, 1991. Castro, F. - Rosa, S. Ven - 3, espaňol lengua extranjera.

Požadavky

účast na hodinách, písemná zkouška

Garant

Mgr. Daniel Esparza, Ph.D.

Vyučující

Bc. Fabiola Cervera GarcésMgr. Daniel Esparza, Ph.D.Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.Mgr. Markéta Riebová, Ph.D.