Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cv. ze šp. 2, I (KRS / J2S1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / J2S1 - Jazyková cv. ze šp. 2, I, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu budou probírány následující tematické bloky:1. Slovní zásoba: počasí, přírodní vědy, frazeologismy, přírodní úkazy, nábytek2. Gramatika: použití členu, formy se zvratným slovesem se i bez něj (I), osobní zájmena (přímý a nepřímý předmět), zájmena přivlastňovací; předložky časové, místní a pohybové, předložky por a para (I), předložková slovesa a fráze (I), konjunktiv ve vztažných větách3. Pravopis a písemný projev: pravidla přízvuku a diakritika (II), psaní životopisu, stížnosti4. Reálie: variantnost klimatu, fauna a flóra ve Španělsku a v Latinské Americe, Barcelona a Buenos Aires

Získané způsobilosti

Získání kompetencí společné referenční úrovně B2:- Čtení: porozumění článkům a zprávám zabývajícím se současnými problémy a textům současné prózy.- Písemný projev: zvládnutí srozumitelných podrobných textů na širokou škálu témat souvisejícíchs vlastními zájmy.

Literatura

Chamorro Guerrero, M. D. a kol. Abánico. Curso avanzado de espanol lengua extranjera. Barcelona: Difusión, 1995. Morena C. a kol. Avance - curso de espanol. Nivel intermedio-superior. Madrid: SGEL, 2003. Marín, F. a kol. Nuevo Ven 3. Madrid: Edelsa, 2005.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na cvičeních2. příprava na každou hodinu

Garant

Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.

Vyučující

Bc. Fabiola Cervera GarcésMgr. Daniel Esparza, Ph.D.Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.Mgr. Víctor Manuel Medialdea PérezMgr. Daniel Nemrava, Ph.D.Mgr. Radim Zámec, Ph.D.