Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení 5 (KRS / JS5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / JS5 - Jazyková cvičení 5, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

VV kurzu budou probírány následující tematické bloky:1. Slovní zásoba: ustálená slovní spojení, zdravotnictví, medicína a lidské tělo2. Gramatika: předložky por a para (II), předložková slovesa a fráze (II), formy se zvratným slovesem se i bez něj (II), minulé časy v indikativu (II), imperfektum a přítomný čas ve vyprávění, zvláštní použití minulých časů3. Pravopis a písemný projev: stylistika a textová koheze a koherence, pravidla přízvuku a diakritika (III), popis a vyprávění (II)4. Reálie: indiánské kultury a jazyky v Latinské Americe

Získané způsobilosti

Upevnění kompetencí společné referenční úrovně B2 a získání úrovně C1:- Poslech: porozumění dlouhým mluveným projevům i bez jasné struktury. Bezproblémové sledování španělské televize a filmů.- Čtení: porozumění textům (faktografickým a beletristickým), odborným článkům, a to i tehdy, když se nevztahují k filologii.- Ústní projev a mluvená interakce: zvládnutí jazyka (pružně a efektivně) pro společenské/pracovní účely a formulace vlastních myšlenek a názorů. Popsaní složitých témat a vyvození vhodných závěrů.- Písemný projev: jasné vyjádření a uspořádání textů, vytváření podrobných dopisů, pojednání nebo zpráv o složitých tématech.

Literatura

Blanco Canales, A. Suena 4. Cuaderno de ejercicios. Madrid: Anaya, 2007. Blanco Canales, A. Suena 4. Libro del alumno. Madrid: Anaya, 2007. VVAA. Espaňol Lengua Viva 4. Cuaderno de actividades. Salamanca, Madrid, 2008. VVAA. Espaňol Lengua Viva 4. Libro del alumno. Salamanca, Madrid, 2008.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na cvičeních2. příprava na každou hodinu

Garant

Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.

Vyučující

Bc. Fabiola Cervera GarcésMgr. Jorge Díaz Martínez, Ph.D.Mgr. Daniel Esparza, Ph.D.Mgr. Estrella María Gallego DíazMgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.Mgr. Radim Zámec, Ph.D.