Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělská konverzace 3, II (KRS / K3S2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / K3S2 - Španělská konverzace 3, II, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka je zaměřena na osvojení slovní zásoby a prohloubení vyjadřovacích schopností na základě deseti tematických okruhů (obchod, zemědělství aj.). Průběžně je doplňována slovní zásoba a rozšiřování idiomů. Výuka je zaměřena na zvládnutí nadstavbových jevů šp. gramatiky, probíhá převážně ve španělštině a gramatické poznatky jsou procvičovány zejména v překladových cvičeních dále v doplňovacích cvičeních. Cílem je bezchybná komunikace a prohloubení lexika, gramatických jevů a stylistických odlišností v tématických okruzích určených pro konverzační a jazyková cvičení. Doplněno videem (kazety k učebnicím uvedeným v bibliografii, šp. filmy, se kterých jsou vybrány typické dialogy) šp. televizí(zprávy, dokumentární pořady, reklama) a časopisy, novinovými články (El País, ABC, National Geographic en espanol). Dále nahrávky pořízené při lingvistickém výzkum z různých částí Španělska: Andalusie, Galicie, Barcelona a ze zemí Latinské Ameriky: Mexiko, Guatemala, Peru. Doplňující část je určena pro rozvíjení co nejširší slovní zásoby studentů, z co nejrozmanitějších zdrojů a pro upevňování znalosti gramatiky a její aktivní používání v praxi.

Získané způsobilosti

Získání kompetencí společné referenční úrovně C1:- Ústní projev a mluvená interakce: Zvládnutí jazyka (pružně a efektivně) pro společenské/pracovní účely a formulace vlastních myšlenek a názorů. Popsaní složitých témat a vyvození vhodných závěrů.

Literatura

Uriz, F. J. - Harling, B. En el mundo hispánico. Londres: Chancerel, 2000. VV.AA. Suena 3. Madrid: Anaya, 2007. Morena C. Avance - curso de espanol. Castro F.-Rosa S. Ven 3 - espanol lengua extranjera. VV.AA. Abanico. Barcelona: Difusión, 1997.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a splnění všech požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Daniel Esparza, Ph.D.Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.