Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komplexní zkouška ze šp. jazyka 3 (KRS / KZKS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / KZKS3 - Komplexní zkouška ze šp. jazyka 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komplexní zkouška má důkladně prověřit jazykové znalosti studentů především v oblasti gramatiky, překladu a konverzace. Skládá se: a) z gramatického testu zaměřeného zejména na problematiku subjuntivu, předložkových vazeb, slovesných časů a časové souslednosti apod. b) z překladu krátkého neodborného textu z češtiny do španělštiny bez použití slovníku. c) ze zhruba desetiminutové konverzace na témata z nejrůznějších oblastí: politika, filozofické a etické otázky života dnešní společnosti, ochrana životního prostředí, zájmy a koníčky, umění, sport apod.

Získané způsobilosti

Upevnění kompetencí společné referenční úrovně B2 a získání úrovně C1:- Poslech: porozumění dlouhým mluveným projevům i bez jasné struktury. Bezproblémové sledování španělské televize a filmů.- Čtení: porozumění textům (faktografickým a beletristickým), odborným článkům, a to i tehdy, když se nevztahují k filologii.- Ústní projev a mluvená interakce: zvládnutí jazyka (pružně a efektivně) pro společenské/pracovní účely a formulace vlastních myšlenek a názorů. Popsaní složitých témat a vyvození vhodných závěrů.- Písemný projev: jasné vyjádření a uspořádání textů, vytváření podrobných dopisů, pojednání nebo zpráv o složitých tématech.

Literatura

VV.AA. Suena 3. Cuaderno de ejercicios. Madrid: Anaya, 2007. VV.AA. Suena 3. Libro del alumno. Madrid: Anaya, 2007. viz literatura doporučovaná u jednotlivých na praktický jazyk zaměřených předmětů druhého bloku studia. VVAA. Abanico. Libro del alumno. Madrid, 2010. viz literatura doporučovaná u jednotlivých na praktický jazyk zaměřených předmětů druhého bloku studia.

Požadavky

Splnění požadavků stanovených vyučujícím.

Garant

Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.doc. Mgr. Lenka Zajícová, Ph.D.