Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělská literatura 20. století 1 (KRS / L20S1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / L20S1 - Španělská literatura 20. století 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem jsou tyto tématické okruhy: Generace roku 1898 a její nejvýznamnější představitelé: Unamuno Azorín, Baroja, Maeztu, generace tzv. synů a vnuků této generace v čele s Ortegou y Gassetem, modernismus ve šp. literatuře, avangardní poezie Generace 27, literatura občanské války v letech 1936-39, drama 20. století v čele s Lorkou, Casonou a Maxem Aubem a současná poezie a próza. Přednáška je doplněna seminářem, jehož náplní je komentovaná četba úryvků děl v originále a analýza stěžejních děl podle zadané četby formou referátů.

Získané způsobilosti

Schopnost literární analýzy v rámci cíle předmětu.

Literatura

Bělič, O., Forbelský, J. Dějiny španělské literatury. Praha, 1984. Concha, de la, V. Época contemporánea: 1914-1939. In: Francisco RICO: Historia y crítica de la literatura espanola. Barcelona: Ed. Crítica, 1984. Forbelský, J. Španělská literatura 20. století. Praha: Karolinum, 1999. Buckley, R. Problemas formales de la novela actual. Barcelona: Ed. Península, 1968. Barroso G. Asunción et col.: Introducción a la literatura espaňola..III. Madrid, 1990. Shaw, D. La Generación del 98. Madrid, 1997.

Požadavky

účast na hodinách, písemná zkouška

Garant

Mgr. Daniel Nemrava, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jakub HromadaMgr. Lenka MalinováMgr. Daniel Nemrava, Ph.D.Mgr. Radim Zámec, Ph.D.