Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělská literatura 20. století 2 (KRS / L20S2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / L20S2 - Španělská literatura 20. století 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem jsou tyto tématické okruhy: Generace roku 1898 a její nejvýznamnější představitelé: Unamuno Azorín, Baroja, Maeztu, generace tzv. synů a vnuků této generace v čele s Ortegou y Gassetem, modernismus ve šp. literatuře, avangardní poezie Generace 27, literatura občanské války v letech 1936-39, drama 20. století v čele s Lorkou, Casonou a Maxem Aubem a současná poezie a próza. Přednáška je doplněna seminářem, jehož náplní je komentovaná četba úryvků děl v originále a analýza stěžejních děl podle zadané četby formou referátů.

Získané způsobilosti

Schopnost literární analýzy v rámci cíle předmětu.

Literatura

Bělič, O., Forbelský, J. Dějiny španělské literatury. Praha, 1984. Concha, de la, V. Época contemporánea: 1914-1939. In: Francisco RICO: Historia y crítica de la literatura espanola. Barcelona: Ed. Crítica, 1984. Forbelský, J. Španělská literatura 20. století. Praha: Karolinum, 1999. Buckley, R. Problemas formales de la novela actual. Barcelona: Ed. Península, 1968. Barroso G. Asunción et col.: Introducción a la literatura espaňola..III. Madrid, 1990. Shaw, D. La Generación del 98. Madrid, 1997.

Požadavky

účast na hodinách, písemná zkouška

Garant

Mgr. Daniel Nemrava, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lenka MalinováMgr. Daniel Nemrava, Ph.D.