Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Šp. lit. kritika (KRS / LKRS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / LKRS - Šp. lit. kritika, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jedná se o volitelnou přednášku zařazenou do třetího bloku studia. Předmětem výkladu jsou základní přístupy k analýze textů z historického hlediska: Platón, Aristoteles, formalismus, strukturalismus a další směry i jejich odraz ve španělské literární kritice. Dále poskytuje informace o vztahu literární kritiky k literární vědě, o metodách literární kritiky, žánrech a vývoji šp. kritického myšlení v literatuře.

Získané způsobilosti

Schopnost jazykové kompetence v rámci cíle předmětu.

Literatura

Rico, F. Historia y crítica de la literatura espaňola 1-7. Barcelona: Editorial Crítica, 1979. Brioschi, F., Girolamo, C. D. Introducción al estudio de la literatura. Barcelona, 1992. Talens, J. et al. Elementos para una semiótica del texto artístico. Ed. Cátedra, 4. ed. Madrid, 1988. Pagnini, M. Estructura literaria y método crítico. Madrid, 1992.

Požadavky

účast na hodinách, písemná zkouška

Garant

doc. PhDr. Eduard Krč, Dr.

Vyučující

doc. PhDr. Eduard Krč, Dr.