Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie Španělska (KRS / RSAA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / RSAA - Reálie Španělska, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka je zaměřena na zeměpisný, kulturní a politický přehled nedávné minulosti a současnosti Španělska. Cílem kurzu je seznámení se se základními poznatky ze života obyvatelstva, vládního systému, vzdělávání a vývoje umění. Důraz bude kladen též na zvyky, tradice, obyčeje a kulturní dědictví. Zvláštnosti, jednotlivosti, zajímavosti danných oblastí. Vliv Španělska ve svetě. Zahrnuje i vztahy České republiky a Španělska.1. Arte espaňol: una introducción a la música y el baile.2. El arte espaňol: una itroducción a la arquitectura y la pintura.3. El arte espaňol: una itroducción al cine.4. Las tradiciones folklóricas espaňolas: la corrida.5. Las tradiciones folklóricas espaňolas: las fiestas religiosas.

Získané způsobilosti

Zvládnutí látky v rozsahu specifikovaném v cílech předmětu.

Literatura

Černý, J. - Mohaplová, A. - Chalupa, J. Espaňa. Geografía, historia, arte. Olomouc, 1997. Carrasco Montero, J. - Solé Bernardino, L. Reálie španělsky mluvících zemí. Plzeň, 1997. Uriz, F. J. - Harling, B. En el mundo hispánico. Londres: Chancerel, 2000. Aguirre Beltrán, B. El espanol por profesiones. Servicios turísticos. Madrid: SGEL, 1994.

Požadavky

1. pravidelná docházka a aktivní účast na cvičeních2. příprava na každou hodinu

Garant

Mgr. Enrique Gutiérrez Rubio, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pilar Baňón LópezMgr. Daniel Esparza, Ph.D.Mgr. Pilar Baňón LópezMgr. Daniel Esparza, Ph.D.