Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Šp. frazeologie (KRS / SPFR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / SPFR - Šp. frazeologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se s frazeologií současné španělštiny, jak v hovorovém tak v psaném jazyce. Kromě typologie a klasifikace frazeologismů po syntagmatické a sémantické stránce bude věnována pozornost i příslovím, kolokacím a klišé. Kolokace a klišé prevážně z oblasti jazyka hromadných sdělovacích prostředků. Nedílnou součástí kurzu bude i praktická část zaměřená na studium a rozbor nejznámějších frazeologismů, přísloví, kolokací a klišé v reálných textech a diskurzech, dále jejich zastoupení, definice a hodnocení v nejznámějších současných španělských slovnících a možnosti překladu do češtiny.

Získané způsobilosti

Zvládnutí látky v rozsahu specifikovaném v cílech předmětu.

Literatura

Ruiz Gurillo, Leonor. Aspectos de fraseología teórica espaňola. Valencia, 1997. Ruiz Gurillo, Leonor. La fraseología del espaňol coloquial. Barcelona, 1998. Corpas Pastor, Gloria. Manual de fraseología espaňola. Madrid, 1997.

Požadavky

Podmínkou úspěšného ukončení kurzu je aktivní účast a absolvování testu z probraných témat.

Garant

Mgr. Radim Zámec, Ph.D.

Vyučující

Bc. Fabiola Cervera GarcésMgr. Radim Zámec, Ph.D.