Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doctoral Colloquium 1 (KSA / 85DK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / 85DK1 - Doctoral Colloquium 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka bude probíhat seminární formou v určených termínech (zpravidla 4x za semestr). Na každém setkání bude prezentován jeden disertační projekt. Prezentující se bude soustředit zejména na:- Představení tématu disertační práce- Seznámení ostatních účastníků a účastnic kursu s výzkumnou otázkou, teoretickým rámcem a metodami výzkumu.- Shrnutí dosavadních prací na projektu, případně dílčích výsledků.- Plán dalšího postupu na disertačním projektu.Obsah prezentace je závislý na tom, zda má studující zapsáno DK1 (nejlépe 1. semestr), DK2 (nejlépe 2. semestr) nebo DK3 (nejlépe 4. semestr).Prezentující obdrží od vyučujících kursu písemný záznam námětů, které zazněly v diskusi po prezentaci.Každé setkání bude mít čtyři části:1. Prezentace vlastního disertačního projektu doktorandkou/doktorandem.2. Komentář a dotazy vyučujících k poznávacímu zájmu, výzkumné otázce, zvolenému teoretickému rámci a metodologickému přístupu, struktura práce.3. Dotazy a komentáře ostatních účastníků a účastnic kursu.4. Zhodnocení stavu práce na disertačním projektu a doporučení případných korekcí plánu dalšího postupu.

Získané způsobilosti

- způsobilost sestavit odbornou prezentaci k zadanému aspektu disertačního projektu na konferenční úrovni;- způsobilost přednést odbornou prezentaci publiku spoluúčastníků a účastnic kursu a reagovat na jejich podněty.

Požadavky

Prezentace vlastního disertačního projektu ostatním účastníkům a účastnicím kursu.Vypracování písemných podkladů k prezentaci podle stádia disertace:DK1: Představení tématu disertačního projektu a výzkumné otázky, zamýšleného teoretického rámce, případně metodologie a základního seznamu literatury.Písemnou formou se rozumí prezentace v PowerPoint. Datum odevzdání podkladů: PowerPoint v den prezentace.Všem prezentujícím doporučujeme, aby na svou prezentaci pozvali svého školitele/školitelku v zájmu koordinace prací na disertaci.

Garant

doc. PhDr. Dana Sýkorová, Ph.D.prof. PhDr. Gerlinda Šmausová