Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe sociologického výzkumu (KSA / 91ASV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / 91ASV - Praxe sociologického výzkumu, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. seminářMocenské vztahy ve výzkumu, etika kvalitativního výzkumu; "postmoderní" rozhovor.Čtení:Andrea Fontana. 2003. "Postmodern Trends in Interviewing. In Jaber F. Gubrium a James A. Holstein, eds., Postmodern Interviewing. Thousand Oaks: Sage. Str. 51-65.Wolff-Michael Roth. 2005. "Ethics as Social Practice: Introducing the Debate on Qualitative Research and Ethics." Forum Qualitative Sozialforschung / Forum: Qualitative Social Research 6, 1, Art. 9. Web: http://www.qualitative-research.net/fqs/ 10. března 20132. seminářTeoretická a metodologická příprava k vědeckému projektu. Proces psaní disertačního textu, rozvržení rukopisu.Forma výuky v 1. a 2. semináři:Každé setkání bude mít tři části:1. Detailní diskuse nad obsahem zadaných článků na základě jejich prezentace vždy jedním/jednou ze zúčastněných.2. Rozbor struktury daných článků z hlediska písemné prezentace vědeckého výzkumu.3. Diskuse na příslušné setkání navržených prvků zpracování disertačního výzkumu a aplikace jejich problematiky na vlastní projekt studujících.

Získané způsobilosti

Po absolvování kursu budou jeho účastnice a účastníci schopni identifikovat z probraných perspektiv ty, které jsou relevantní pro přístup k vlastnímu disertačnímu projektu, a aplikovat je. Dále získají přehled o jednotlivých etapách zpracování disertačního projektu a o jejich vzájemném vztahu. Konečně, budou též schopni posoudit a analyzovat vlastní silné a slabé stránky ve vztahu k disertačnímu projektu. Způsobilosti vztahující se ke kvantitativnímu přístupu budou upřesněny.

Literatura

Turabian, K. L., Booth, W. C., Colomb, G. G., & Williams, J. M. (2013). A manual for writers of research papers, theses, and dissertations: Chicago style for students and researchers. Chicago, Ill: The University of Chicago Press.

Požadavky

Aktivní účast v semináři a příprava článků k jednomu tématu pro seminární diskusi. Diskuse jednoho z probraných témat v délce cca 1.500 slov zpracované pro využití ve vlastní disertaci a s použitím prohlubující literatury k tématu. Požadavky k části kurzu zaměřené na kvantitativní výzkum budou upřesněny.

Garant

prof. Libora Oates-Indruchová, Ph.D.doc. PhDr. Dana Sýkorová, Ph.D.