Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Publikace Jneimp, ERIH Int2 (KSA / 91BP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / 91BP2 - Publikace Jneimp, ERIH Int2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definování tématu článku.2. Identifikování vhodného časopisu.3. Definování teoretického rámce a metodologie.4. Rozvržení struktury článku.5. Příprava jednotlivých částí článku.6. Úprava textu dle citačního stylu časopisu.7. Zaslání článku k publikaci.8. Úpravy textu podle požadavků výsledků recenzního řízení, korektury, publikování.Literatura:Časopisy vydávané v ČR a zařazené do databáse ERIH:V současné době (srpen 2014) ještě není k dispozici seznam časopisů ze sociálních věd. Aktualizace jsou k dispozici na:https://dbh.nsd.uib.no/publiseringskanaler/erihplus/indexZ časopisů vydávaných v ČR je zařazen pro oblast gender studies v ERIH-Int.:Gender-rovné příležitosti-výzkum, AV ČR, ISSN: 1213-0028 (print), 1805-7632 (online)Tento předmět je podpořen projektem CZ.1.07/2.2.00/28.0179 Diverzifikace a systematizace postgraduálního studia na FF UP v Olomouci.

Získané způsobilosti

- způsobilost definovat téma, teoretický rámec a metodologii pro výzkumný článek;- způsobilost vystavět odborný text;- způsobilost formálně a obsahově upravit odborný text podle citačního stylu a požadavků recenzního řízení;- způsobilost komunikace s vydavatelstvím odborných textů.

Literatura

Turabian, K. L., Booth, W. C., Colomb, G. G., & Williams, J. M. (2013). A manual for writers of research papers, theses, and dissertations: Chicago style for students and researchers. Chicago, Ill: The University of Chicago Press. Šanderová, J., & Miltová, A. (2005). Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách: několik zásad pro začátečníky. Praha: Sociologické nakladatelství (SLON). Čmejrková, S., Světlá, J., & Daneš, F. (1999). Jak napsat odborný text. Voznice: Leda. Susan MacDonald. (2010). Professional academic writing in the humanities and social sciences. Carbondale and Edwardsville : Southern Illinois University Press, 2010, ?1994.

Požadavky

Příprava článku a vytipování vhodné příležitosti pro jeho publikování po konzultaci se školitelem/školitelkou, předložení článku k recenznímu řízení, komunikace s vydavatelstvím. Po uveřejnění musí být článek zanesen do Osobní bibliografické databáze (OBD) FF UP.

Garant

doc. PhDr. Dana Sýkorová, Ph.D.