Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nové trendy v teorii vzdělávání (KSA / 92BNV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / 92BNV - Nové trendy v teorii vzdělávání, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dva semináře, v pořadí:1. prof. David Carr, Ph.D. (úterý 22. října, 14.00-15.30),2. prof. John P. Miller, Ph.D. (úterý 22. října, 15.45-17.15).Diskuze nad možnostmi oslovení spirituální dimenze vzdělávání, například nad následujícími otázkami:- Patří spiritualita do vzdělávání?- Je možné a vhodné odlišovat mezi spiritualitou a religiozitou ve vzdělávání?- O jakém typu spirituality lze v kontextu vzdělávání smysluplně mluvit?- Je možné o vazbě mezi vzděláváním a spiritualitou uvažovat pouze tehdy, když něčemu spirituálnímu explicitně vyučujeme nebo může být ve vzdělávání téma spirituality přítomno implicitně? Pokud implicitně, jak?- Lze na téma nahlížet odlišně podle toho, jestli se na něj díváme z pohledu vyučování (teaching) a z pohledu učení se (learning)?- Hraje u toho tématu nějakou roli věk studentů, metody použité ve výuce (didaktika), vztah učitele a učícího se, celkový kontext, možnosti vzdělávacího systému etc.?- Jaká jsou možné praktické důsledky takového vzdělávání?- V čem spočívají limity tohoto tématu? Proč by mohlo být toto téma aktuální?atp.

Získané způsobilosti

Alespoň základní znalost anglického jazyka (oba semináře budou vedeny v anglickém jazyce).

Požadavky

Účast na diskuzi (v případě semináře Davida Carra je vhodné dopředu přečíst jeho text Three conceptions of spirituality for spiritual education, bude posláno emailem).

Garant

doc. PhDr. Dana Sýkorová, Ph.D.prof. PhDr. Dušan Šimek

Vyučující

prof. PhDr. Dušan ŠimekMgr. Pavel Veselský, Ph.D.