Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oponentura bakalářské práce 3 (KSA / 94OP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / 94OP3 - Oponentura bakalářské práce 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přečtení a opoznámkování dané bakalářské práce.2. Identifikování silných a slabých stránek práce.3. Rozvržení struktury oponentského posudku.4. Formulace doporučení ke zlepšení kvality bakalářské práce.5. Sepsání oponentského posudku.6. Prezentace posudku a jeho diskuse při veřejné obhajobě.Dle Směrnice děkana FF UP k provedení studijního a zkušebního řádu UP ze dne 1.7.2011, článek 22, bod 5) se DSP studující musí podílet na výuce, a sice minimálně 72 hodinami za délku studia u prezenčních DSP studujících a 12 hodinami u kombinovaných. Úspěšné absolvování předmětu Oponentura bakalářské práce se do tohoto požadavku započítává jako ekvivalent 12 výukových hodin.Tento předmět je podpořen projektem CZ.1.07/2.2.00/28.0179 Diverzifikace a systematizace postgraduálního studia na FF UP v Olomouci.

Získané způsobilosti

- způsobilost kriticky a vyváženě zhodnotit odbornou práci bakalářské úrovně;- způsobilost strukturovat a formulovat písemnou formu takového hodnocení, včetně identifikace silných a slabých stránek práce a případných doporučení k jejímu zlepšení;- způsobilost přednést hodnocení bakalářské práce a diskutovat jej při obhajobě.

Požadavky

Vypracovat a odevzdat oponentský posudek na zadanou závěrečnou bakalářskou práci v předepsaném termínu a podle případných konkrétních instrukcí.V posudku je potřeba zhodnotit zejména původnost práce, její obsahovou, formální, jazykovou, stylistickou a grafickou stránku, práci s prameny a literaturou. Hodnocení obsahu by mělo zahrnovat zhodnocení definice výzkumného problému, formulaci výzkumné otázky, vystavění teoretického rámce, použití metod, popis vzorku, úroveň analýzy dat a závěrů práce. Součástí posudku je stanovisko o kontrole původnosti práce, doporučení či nedoporučení práce k obhajobě a návrh na její hodnocení. Pokud tak vedoucí katedry stanoví, mohu mít posudky podobu strukturovaného hodnocení podle předem stanovené hodnotící škály.Zúčastnit se obhajoby bakalářské práce v oponentské funkci.Po obhajobě co nejdříve informovat garantku předmětu o splnění požadavků, včetně jména autora/ky a názvu závěrečné bakalářské práce.

Garant

doc. PhDr. Dana Sýkorová, Ph.D.