Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Animace kultury 1 - KA (KSA / AK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / AK1 - Animace kultury 1 - KA, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Metody a příklady hodnocení kulturního potenciálu daného prostředí2. Možnosti a způsoby participace člověka na přetváření svého prostředí3. Metody aktivizace člověka v jeho účasti na svém prostředí (teoreticky i prakticky)4. Problematika vysídlených a dosídlených oblastí5. Terénní výzkumy, identifikace problémů, návrhy a metody řešení (teoreticky i prakticky)6. Prostředí člověka v krajinném a územním plánování, v současné společnosti apod.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Olbert, F.:. Cesta ke smíření, 1992. Hruška, E.:. Les divočáků aneb Kapitoly ze sudetoněmecké historie, 2002. Kural, V.:. Místo společenství - konflikt! 1994. Kol. autorů:. O kraji ztracené paměti, 2001. Kastner, Q.:. Osidlování českého pohraničí od května 1945, 1990. Piňos, P.:. Oživení Broumovska, 2000. Kárník, Z. (ed.):. Sborník k problematice multietnicity, 1996. Glück, A., Holger, M. a kol.:. Venkov má budoucnost, 1992. Blažek, B.:. Venkov, města, média, 1998. Blažek, B., Blažek, K.:. Venkovy, 2004.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

Ing. Vilém Švec

Vyučující

Ing. Vilém Švec