Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Andragogický proseminář 2 - A (KSA / ANDP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / ANDP2 - Andragogický proseminář 2 - A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1. Práce s cizojazyčnými texty2. Odborné texty ? recenze3. Odborné texty ? resumé4. Odborné texty ? eseje5. Funkční gramotnost (tematicky zaměřené semináře, prezentace studentů, diskuze)6. Vzdělávací strategie OECD, Unesco, EU, ČR (tematicky zaměřené semináře, prezentace, diskuze)7. Historické a teoretické zdroje andragogiky I. (tematicky zaměřené semináře, prezentace, diskuze)8. Historické a teoretické zdroje andragogiky II. (tematicky zaměřené semináře, prezentace, diskuze)9. Vzdělavatel ve vzdělávání dospělých (tematicky zaměřené semináře, prezentace studentů, diskuze)10. Metody a formy vzdělávání (tematicky zaměřené semináře, prezentace studentů, diskuze)11. Personální management (tematicky zaměřené semináře, prezentace studentů, diskuze)12. Sociální práce (tematicky zaměřené semináře, prezentace studentů, diskuze)13. Příprava na psaní BDP

Získané způsobilosti

Student bude po ukončení předmětu znát:? základní útvary odborného stylu ? zásady práce s cizojazyčnými texty? spektrum literatury a další texty k základním problémům andragogiky a dalších věd o výchově a společenských vědStudent po ukončení předmětu dokáže:? psát základní útvary odborného stylu (resumé, recenze, esej)? připravit prezentaci s využitím prezentačních pomůcek? předložit argumentované názory a zapojit se do diskuze? orientovat se v aktuálních tématech andragogiky jako vědní disciplíny a praxe

Literatura

Aktuální výběr ze souboru základní doporučené literatury k jednotlivým andragogickým. Beneš, M. (2003). Andragogika. Praha: Eurolex Bohemia. Beneš, M. (2001). Andragogika: filozofie - věda. Praha: Eurolex Bohemia. Bartoňková, H. (2004). Foucaultovo andragogické kyvadlo. Praha: MJF Praha. VETEŠKA, J. a kol. (2009). Nové paradigma v kurikulu vzdělávání dospělých. Praha. Armstrong, M., & Koubek, J. (2002). Řízení lidských zdrojů. Praha: Grada Publishing. Liessmann, K. P., & Zoubková, J. (2008). Teorie nevzdělanosti: omyly společnosti vědění. Praha: Academia.

Požadavky

Aaktivní práce na seminářích, povoleny jsou pouze 2 absence. Plnění zadaných úkolů a jejich prezentace a průběžné studium doporučené literatury.

Garant

Mgr. Vít Dočekal, Ph.D.