Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anthropology through film - KA (KSA / ATF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / ATF - Anthropology through film - KA, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

0. Úvodní informace ke kurzu, organizace výuky;1-12. Projekce vybraných filmových děl, přednášky, diskuze;13. Závěrečné shrnutí a písemný test.

Získané způsobilosti

Cílem kurzu je seznámit studenty se způsoby kritické reflexe, analýzy a evaluace vizuálního materiálu (dokumentů, filmů) z hlediska kulturní antropologie.Po úspěšném absolvování kurzu studentirozumí různým přístupům, jimiž jsou ve filmových dílech představována témata spojená s etnografickou a antropologickou reflexí sociokulturních jevů;diskutují způsoby, jimiž jsou ve filmových dílech prezentovány cizí kultury;identifikují ve vybraných snímcích témata spojená s orientalismem, mocenskými vztahy či mezikulturní komunikací;hodnotí různé koncepce a metody tvorby filmových snímků z hlediska kulturní antropologie.

Literatura

Hendry, J. (2008). An introduction to social anthropology: sharing our worlds. Basingstoke: Palgrave Macmillan. Kottak, C. P. (1991). Cultural anthropology. 5. vyd. New York: McGraw-Hill. Rosman, A., & Rubel, P. G. (1989). The tapestry of culture: an introduction to cultural anthropology. New York: Random House.

Požadavky

Je požadována pravidelná aktivní účast na výuce, studium literatury podle zadání, odevzdání závěrečné písemné práce.

Garant

Mgr. Jakub Havlíček, Ph.D.