Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Antropologické teorie kultury - KA (KSA / ATKST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / ATKST - Antropologické teorie kultury - KA, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kultura jako nástroj adaptace - problematika funkce a adaptace, maladaptivní tendence2. Kultura jako konfigurace - problematika kulturních vzorců3. Akulturace a mechanismy bránící kulturní změně4. "Domorodé myšlení", "prelogická racionalita"5. Vnitřní diverzita kultury6. Postmoderní reflexivita v pojetí kultury7. Kulturní změny vyvolané globalizací8. Média a nástroje masové komunikace jako prostředky kulturní transmise9. Problematika mocenských vztahů jako kontextu výzkumu10. Politika kulturních a etnických identit

Získané způsobilosti

Student vy měl být schopen prokázat schopnost využít antropologické teorie v uchopení aktuálně probíhajících procesů, které propojují moderní svět s tradičním: globalizace, migrace, synkretismus v umění i náboženství, multikulturalismus. Student by tak měl být schopen kriticky revidovat různé formy teorií (střet civilizací - S. Hunnigton atd.), které se mohou stát v modifikované formě součástí veřejného mínění nebo politického diskurzu.

Požadavky

Bez požadavků.