Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika společenských věd** - S. (KSA / DS1UZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / DS1UZ - Didaktika společenských věd** - S., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výchova k občanství ve vzdělávací oblasti Člověk a společnost v RVP G,SOŠ a SOU.Maturita ze společenských věd. Předmětová společenskovědní komise.Charakteristika a rozvíjení klíčových kompetencí v rámci výuky společenských věd - kompetence učitele společenskovědních oborů.Přínos průřezových témat k rozvoji osobnosti žáka.Mezipředmětové vazby a jejich využití v rámci společenských věd.Analýza výchovně vzdělávacích cílů ve společenskovědních oborech.Struktura učebních osnov. Charakteristika předmětu.Tvorba učebních osnov předmětů základy společenských věd, občanská nauka a občanská výchova jako součást školního vzdělávacího programu.Plánování v souvislostech - ŠVP a časově tematický plán učiva.Konstrukce a didaktická analýza tematických celků.Formy a metody vyučování.Struktura vyučovací hodiny. Příprava učitele na vyučovací hodinu.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Petty,G. Moderní vyučování. Portál, Praha, 2002. PASH, M. A KOL. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha: Portál, 1998. KOLEKTIV AUTORŮ. Rámcový vzdělávací program pro gymnázia. Praha : VÚP, 2007. MAŇÁK, ŠVEC . Vyučovací metody. Brno : Nakladatelství Paido, 2003.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

Mgr. Andrea Preissová krejčí, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrea Preissová krejčí, Ph.D.