Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gerontagogika - A (KSA / GERAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / GERAK - Gerontagogika - A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metodologické otázky gerontagogikyVzdělávání seniorů jako nový společenský fenomén.Stárnutí a stáří jako přirozená součást života.Vývojové změny v průběhu stárnutí a stáří.Kompetence a produktivita ve stáříVýchova ke stáří a ve stáří v kontextu celoživotního učení a vzděláváníVýchova ke stáří.Didaktické aspekty vzdělávání seniorů.Typy programů a možnosti vzdělávání seniorů I.Typy programů a možnosti vzdělávání seniorů II.Typy programů a možnosti vzdělávání seniorů III.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

- Aleš, M.: Nová populační situace. Sociální politika, 1994, č. 2. - Fromm, E.: Lidské srdce. Praha 1969. - Hartl, P.: Psychologický slovník. Praha 1993. - Haškovcová, H.: Fenomén stáří. Praha 1989. - Langmeier, J.: Vývojová psychologie pro dětské lékaře. 2. dopl. vyd. Praha 1991. - Livečka, E.: Úvod do gerontopedagogiky. Praha 1979. - Míček, L.: Sebevýchova a duševní zdraví. Praha 1968. - Pacovský, V.: O stárnutí a stáří. Praha 1991. - Říčan, P.: Cesta životem. Praha 1989. - Švancara, J.: Psychologie stárnutí a stáří. Praha 1983. - Wolf, J. a kol.: Umění žít a stárnout. Praha 1982. - Čornaničová, R.: Edukácia seniorov. Vznik, rozvoj, podnety pre geragogiku. Bratislava: UK, 1998. - Jesenský, J.: Andragogika a gerontagogika handicapovaných. Praha: Karolinum, 2000. - Klega, V.(red.): Senioři a univerzity 3. věku. Sborník příspěvků z pracovního semináře. Olomouc:UP, 1995. - Petřková, A. (red.): Deset let vzdělávacích aktivit pro seniory. Olomouc: UP 1997 - Petřková, A.(ed.): Aktuální problémy vzdělávání seniorů. Olomouc:UP, 1999. - Pospíšilová , A.: Cvičení paměti ve vyšším věku. Praha: MPSV,1996. - Stuart-Hamilton, I.: Psychologie stárnutí. Praha: Portál 1999. .

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

PhDr. Mgr. Naděžda Špatenková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Naděžda Špatenková, Ph.D.