Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gerontagogika - AVD (KSA / GEVD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / GEVD - Gerontagogika - AVD, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Edukace seniorů jako nový společenský fenomén.2. Metodologické otázky gerontagogiky3. Stárnutí a stáří jako přirozená součást života.4. Kompetence a produktivita ve stáří5. Edukace jako podpora kvality života seniorů.6. Výchova ke stáří a ve stáří v kontextu celoživotního učení a vzdělávání7. Didaktické a psychologické aspekty edukace seniorů.1.8. Metody a formy edukace seniorů..9. Edukační příležitosti pro seniory I.10. Edukační příležitosti pro seniory II.: Inspirativní typy vzdělávacích programů.11. Edukační příležitosti pro seniory III.: Typy speciálních programů a možnosti aktivizace seniorů.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Petřková, A. (ed.). Aktuální problémy vzdělávání seniorů. Olomouc:UP, 1999, s. 17 - 28, 31 -38 - 48, 67 - 71). Rabušic, L.( Ed.):. Česká společnost a senioři. Brno: Škola sociálních studii FF MU, 1997. Petřková, A., Čornaničová, R.:. Gerontagogika. Úvod do teorie a praxe edukace seniorů. Hrapková , N.(zost.). Prínos vzdelávania starších pre fyzické zdravie človeka. Bratislava: UK, 1998, s. 31 - 37. Stuart-Hamilton,I.:. Psychologie stárnutí. Praha: Portál, 1999. Klega, V. (red.). Senioři a univerzity 3. Věku. Olomouc: UP, 1995, s. 13 - 16. Stadelhofer,C.:. Studium seniorů v Německu a v Evropě. In: Deset let vzdělávacích aktivit pro seniory. Olomouc: UP, 1997, s. 47 - 59.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

PhDr. Mgr. Naděžda Špatenková, Ph.D.