Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historická antropologie 2 - KA (KSA / HA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / HA2 - Historická antropologie 2 - KA, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Od antisemitismu k holocaustu.Odsun Němců: předpoklady, realizace důsledky. Paměť krajiny a paměť lidí v Sudetech.40 let komunismu u nás - velké dějiny a malý člověk. Každodennost života v režimu.Orální historie jako kvalitativní výzkumná metoda minulosti a postojů k ní.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Pollack, M. Mrtvý v Bunkru. Zpráva o mém otci. Welzer, H. ? Mollerová, S. ? Tschuggnallová, K. "Můj děda nebyl nácek". Nacismus a holocaust v rodinné paměti. Vaněk, M. (ed.). Obyčejní lidé??! Pohled do života tzv. mlčící většiny. Životopisná vyprávění příslušníků dělnických profesí a inteligence. Browning, Ch. R. Obyčejní muži. 101. záložní policejní prapor a ?konečné řešení? v Polsku. Burleigh, M.l ? Wippermann, W. Rasistický stát. Německo 1933-1945. Gross, J. T. Strach. Největší poválečný protižidovský pogrom. Vaněk, M. - Urbášek, P. (eds.). Vítězové? Poražení? Životopisná interview. Antikomplex. Zmizelé Sudety / Das Verschwundene Sudetenland.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

Mgr. Jaroslav Šotola, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jaroslav Šotola, Ph.D.