Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interdisciplinární seminář - S (KSA / INTS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / INTS1 - Interdisciplinární seminář - S, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Psaná a nepsaná pravidla pro psaní, čtení odborných textů a prezentaci referátů2. Obecná pojmenování a jejich sociální funkce3. Problematika autorství a autorských práv4. Michel Foucalt a jeho koncepce moci5. Václav Havel a jeho koncepce moci6. Ideologie a masová kultura

Získané způsobilosti

Cílem kurzu je rozvíjet kritické myšlení, schopnost prezentovat vlastní stanovisko a interpretovat a naslouchat názorům druhých. Dalšími rozvíjenými schopnostmi jsou porozumění cizojazyčnému odbornému textu a psaní odborné eseje.

Literatura

FOUCALT, Michel. Dohlížet a trestat. Praha: Douphin, 2000. HAVEL, Václav. Moc bezmocných. Praha: Lidové noviny, 1990. ŠMAUSOVÁ, Gerlinda. "Rasa jako rasistická konstrukce" in: Sociologický časopis 4 (1999), s. 433-446. ECO, Umberto. Skeptikové a těšitelé. Praha: Svoboda, 1995. WOODMANSEE, Martha. The Author, Art, and the Market: Rereading the History of Aesthetics. New York: Columbia UP, 1994.

Požadavky

Domácí četba, aktivní účast, prezentace referátu nebo protokolu, písemná práce.

Garant

Mgr. Pavel Zahrádka, Ph.D.