Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komplexní antropologický výzkum - KA (KSA / KAVST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / KAVST - Komplexní antropologický výzkum - KA, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Metodologické problémy současného společenskovědního výzkumu.2. Druhy výzkumu. Kvalitativní versus kvantitativní výzkum.3. Plánování výzkumu a jeho realizace.4. Měření v sociálním výzkumu, jeho validita, reliabilita a praktičnost.5. Kvantitativní výzkum a jeho metody: analýza dokumentu, dotazník a rozhovor, pozorování, experiment, testování, škály, obsahová analýza, komparativní analýza.6. Zpracování empirických dat: uspořádání dat, jejich tabelace a grafické vyjádření, charakteristiky polohy, rozptyl a směrodatná odchylka, korelace, statistické testy významnosti.7. Kvalitativní výzkum a jeho metody: autobiografie, životopisná vyprávění, životní příběh, kazuistika, kvalitativní experiment, metoda ohniskových skupin. Triangulace.8. Terénní výzkum, zúčastněné pozorování.9. Otevřené a polostrukturované interview (tzv. Interview Schedule).10. Genealogická metoda.11. Metody urbánní antropologie, zkoumání veřejného prostoru.12. Etnografické metody v rámci policy analysis (dopad rozhodnutí veřejných činitelů na komunity), network analysis.13. Zpracování dat: analýza textů, jejich kódování. Od projektu výzkumu k výzkumné zprávě.

Získané způsobilosti

Student je schopen vysvětlit rozdíl mezi kvantitativním a kvalitativním výzkumem, dokáže popsat různé výzkumné metody a techniky sběru dat.

Požadavky

Bez požadavků.