Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvalitativní analýza dat - KA (KSA / KVAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / KVAD - Kvalitativní analýza dat - KA, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kvalitativní výzkum2. Záměr kvalitativního výzkumu a design výzkumu3. Zdroje kvalitativních dat - verbální, etnografická a vizuální4. Příprava dat pro analýzu5. Analýza kvalitativních dat - antropologické metody6. Přístupy a strategie v analýze dat7. Práce s kvalitativním softwarem8. Sestavení výzkumné zprávy a interpretace výsledků9. Kvalita v kvalitativním výzkumu10. Etika v kvalitativním výzkumu

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu bude student schopen zvolit vhodnou kvalitativní metodologii, připravit její design a navrhnout výzkumný záměr s jeho dílčími kroky. Student zná základní metody analýzy kvalitativních dat, způsoby sběru a vyhodnocování dat, umí navrhnout strategii analýzy dat, vyhodnotit data, dokáže posoudit kvalitu výzkumů, reflektuje etiku v kvalitativním výzkumu a limity kvalitativních přístupů. Student zná metody analýzy dat, dokáže vyhodnocovat získaná verbálně, pozorováním nebo ze sekundárních zdrojů.

Literatura

FLICK, U.:. An Introduction to Qualitative Reserach. London: SAGE Publications, 2009. FLICK, U.:. Designing Qualitative Research. London: SAGE Publications, 2008. MIOVSKÝ, Michal. Kvalitativní přístup a metody v psychologickém výzkumu. Praha: Grada, 2006. Hendl, J. Kvalitativní výzkum: základní metody a aplikace. Praha: Portál, 2005. ISBN 8073670402.DENZIN, N.K.; LINCOLN, Y.S.:. The SAGE Handbook of Qualitative Research. London: SAGE Publications, 2011. Silverman, D., & Štulrajter, M. (2005). Ako robiť kvalitatívny výskum: praktická príručka. Bratislava: Ikar. Švaříček, R., & Šeďová, K. (2007). Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách. Praha: Portál. Bauer, M. W., & Gaskell, G. (2000). Qualitative researching with text, image and sound: a practical handbook. London: Sage. STRAUSS, CORBINOVÁ, J. Základy kvalitativního výzkumu. Boskovice: Albert, 1999. ISBN 80-85834-60-X.

Požadavky

Schopnost číst a porozumět odborným pasážím textu v anglickém jazyce. Úspěšné absolvování kurzu je podmíněno četbou odborné literatury v anglickém jazyce v rozsahu 50 ts a v českém jazyce 150 ts, vypracováním kvalitativního výzkumného projektu 10 ns, prezentace projektu.

Garant

Mgr. Jaroslav Šotola, Ph.D.PhDr. Daniel Topinka, Ph.D.