Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské kompetence - AVD (KSA / MAKVD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / MAKVD - Manažerské kompetence - AVD, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky manažerských kompetencí2. Definice postavení a role manažerůVýznam pojmu manažer, manažerské funkce, úrovně řízení manažera3. Specifikace činnosti manažerů4. Analýza činnosti manažerůManažer a jeho poslání, okolí a prostředí manažera, role manažera při řízení změny5. KompetenceDefinice pojmu kompetence, typologie kompetencí, klíčové kompetence6. Kompetenční model a jeho tvorbaTypy kompetenčních modů, přístupy k tvorbě kompetenční modelů, jednotlivé kroky tvorby kompetenčního modelu7. Využití kompetenčního modelu při řízení a rozvoji lidských zdrojů v organizaciHodnocení pracovního výkonu, řízení podle cílů, rozvoj a vzdělávání, kariérové plánování8. Řízení podle kompetencí9. Identifikace kompetencí manažeraKlíčové kompetence manažera, typologie kompetencí manažera dle teoretických přístupů10. Možnosti měření a rozvoje kompetencí manažera dle jeho funkce a pozice v organizaciIdentifikace vzdělávacích potřeb, měření úrovně kompetencí, tvorba vzdělávacích programů pro manažery11. Rozvoj a vzdělávání manažerů I.Formální a neformální přístup k rozvoji manažerů, metody vzdělávání a rozvoje12. Rozvoj a vzdělávání manažerů II.Rotace funkcí, vzdělávání při výkonu práce, koučování/mentoring, seberozvoj, učení se akcí, 360stupňová zpětná vazba atd.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- definovat a popsat termín kompetence a kompetenční model,- vymezit jednotlivé kroky tvorby kompetenčního modelu,- vyjmenovat profesní kompetence manažera.Student dokáže:- analyzovat jednotlivé činnosti manažera a - identifikovat profesní kompetence manažera,- integrovat identifikované kompetence do skupiny kompetencí dle vybraného modelu,- vytvořit kompetenční model manažera.Student je schopen: - aplikovat získané informace do své praxe,- využít kompetenční model při řízení lidských zdrojů v organizaci.

Literatura

Cimbálníková, L.:. Manažerské dovednosti Olomouc 2009. Sylabus Manažerské kompetence. Šuleř, O. Manažerské techniky. Olomouc: Rubico, 1995. ISBN 80-85839-06-7.Šuleř, O.:. Manažerské techniky II. Olomouc, Rubico 1999. Bělohlávek, F.:. Organizační chování. Olomouc, Rubico 1996. Studijní pomůcky: pracovní listy a powerpointové prezentace určené ke studiu dalších, doplňujících informací k tématu. McCormack, M. H.:. Umění managementu. Praha, Pragma 1997.

Požadavky

Studium disciplíny je ukončeno kolokviem. Podmínkou pro jeho absolvování je včasné vypracování a kladné ohodnocení korespondenčního úkolu a aktivní účast na průběžném a závěrečném tutoriálu. Kolokvium bude probíhat formou skupinové diskuse týkající se možností rozvoje jednotlivých manažerských kompetencí.

Garant

PhDr. Petra Vávrová