Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské dovednosti - A (KSA / MAND)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / MAND - Manažerské dovednosti - A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Řízení pracovníků v organizaci.2. Vedení pracovníků v organizaci.3. Možnosti a limity řízení.4. Možnosti a limity vedení.5. Orientace vedoucího na výkon, na budování týmu, na práci s jednotlivcem.6. Motivace, motivování.7. Psychologické teorie motivace.8. Konflikty, řešení konfliktů.9. Komunikace, efektivní komunikace.10. Delegování jako cesta rozvoje zaměstnanců.11. Týmy, budování týmů.12. Týmové role.

Získané způsobilosti

Student dokáže určit základní rozdíl mezi vedením a řízením.Student umí rozlišit přednosti a nedostatky vybraných motivačních teorií.Student dokáže intepretovat, ve kterých situací je účlené využívat jednotlivé strategie řešení konfliktů.Student umí vyjmenovat a interpretovat jednotlivé týmové role.Student dokáže posoudit, které týmové role je schopen vykonávat.

Literatura

Bedrnová, E., & Nový, I. Psychologie a sociologie řízení. Praha: Management Press. Praha: Management Press, 2007. ISBN 9788072611690.Jarošová, Eva. Trénink sociálních a manažerských dovedností. Management Press, 2005. Faerber, Y., Stöwe, Ch. Vedení lidí v praxi. Praha: Grada, 2007. Tepper, B. B., & Jurnečka, S. Manažerské znalosti a dovednosti. Praha: Grada Publishing, 1996. ISBN 8071693472.Amstrong, M. Personální management.1. vyd., Praha: Grada Publishing, 1999. Lukeš M., Nový I. Psychologie podnikání. Praha: Management Press, 2005.

Požadavky

Aktivní účast studenta na skupinových diskusích. Student dokáže relevantně odpovědět na 3/4 otázek položených v rámci písemného zkoušení.

Garant

PhDr. Veronika Gigalová, Ph.D.