Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Naše společnost - S. (KSA / NAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / NAS - Naše společnost - S., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Úvod do semináře2) Rozdělení práce a témat3) Typický seminář: prezentace, koreferát, diskuse (dvakrát 15+5+10 minut)4) Přednáška/workshop pozvaného hosta5) Shrnutí semináře

Získané způsobilosti

Cílem semináře naučit se pracovat s publikacemi určenými pro odbornou i širokou veřejnost, rozlišovat údaje od komentářů, fakta od hodnocení a vysvětlení.

Literatura

Večerník, Jiří. Czech Society in the 2000s: a report on socio-economic policies and structures. Praha, Academia 2009. Možný, Ivo. Česká společnost. Nejdůležitější fakta o kvalitě našeho života. Praha, Portál 2002. Maříková, Hana, Tomáš Kostelecký, Tomáš Lebeda, Markéta Škodová (eds.). Jaká je naše společnost? Otázky, které si často klademe. Praha, Sociologické nakladatelství 2010. Naše společnost. Časopis Centra pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR, v.v.i. (http://www.cvvm.cas.cz). Sociologický webzin (http://www.socioweb.cz/). Večerník, Jiří.(ed.). Zpráva o vývoji české společnosti 1989-1998. Praha, Academia 1998.

Požadavky

Vlastní presentace, koreferát, diskuse, zpracovaná anotace.

Garant

Mgr. Dan Ryšavý, Ph.D.