Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná andragogika 1 - A (KSA / OAND1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / OAND1 - Obecná andragogika 1 - A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Co je to andragogika, proč andragogika2. Proč až (nebo už) teď aneb malý exkurz do nedávné historie3. Kontext vzdělávání dospělých4. Současná andragogika5. Identita a vědní status andragogiky6. Základní legitimizační strategie7. Vzdělávání dospělých jako sociální instituce8. Andragogika jako věda o vyrovnávání se dospělého člověka se sociálními institucemi, která má výrazně edukativní dimenzi9. Objekt andragogiky10. Předmět andragogiky

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Brookfield, S.:. Adult Learning: An Overview. In Tuinjman, A.: International Encyclopedia of Education. Oxford 1995. Beneš, M.:. Andragogika - filozofie - věda. 1. vyd. Praha 2001. BENEŠ, M. Andragogika - teoretické základy. Praha, 2003. ISBN 80-8643-223-8.Knowles, M. S.:. The modern practice of adult education. 1. vyd. London 1980. Beneš, M.:. Úvod do andragogiky. 1. vyd. Praha 1997.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

Mgr. Hana Bartoňková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Hana Bartoňková, Ph.D.Mgr. Vít Dočekal, Ph.D.Mgr. Jitka Doležalová